+316 202 37 631

massagepraktijk@jessicajoosten.nl

Hotstone massage is een vorm van warmte massage. Het lichaam wordt opgewarmd door stenen. Het zijn afgeronde, vulkanische basaltstenen stenen die door invloed van water en zand glad gepolijst zijn. Ze bevatten veel ijzer en magnesium en hebben een hoge dichtheid waardoor de stenen de warmte lang vasthouden. De stenen worden in een heater met water opgewarmd. Wanneer ze gebruikt worden zijn ze rond 50 graden Celsius.

Tijdens de massage worden de stenen op het lichaam gelegd. Zo kan het lichaam aan de warmte wennen en de stenen geven ontspanning. Terwijl de lichaamsdelen, waar de stenen liggen, opwarmen, wordt een ander lichaamsdeel met andere stenen gemasseerd. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van massageolie. De massage bestaat vooral uit lange, rustige en cirkelvormige strijkingen.

Door beweging en warmte kan de massage tot diep in de weefsels doordringen. Dit maakt de behandeling zeer effectief. Een hotstone massage draagt hierdoor bij aan het herstel van het lichaam. Het verbetert de bloedcirculatie en helpt afvalstoffen sneller af te voeren. Het stimuleert de lymfecirculatie en het stofwisselingssysteem. Een hotstone massage stimuleert de organen en brengt het lichaam in rust, het geeft ontspanning van de spieren en maakt de spieren soepel. Daarnaast  is een hotstone massage pijn- en stress verlichtend.

Wanneer de temperatuur buiten boven de 25 graden Celsius ligt is het niet verstandig om een hotstone massage te laten doen. Het lichaam kan dan de warmte niet kwijt waardoor warmtestuwing kan ontstaan.

Bij hogere temperaturen kan wel een combinatie van hot- en coldstone massages toegepast worden. De coldstones zijn marmeren stenen die in (ijs)water gekoeld worden. De afwisseling van warmte en koude geeft een verfrissend gevoel en heeft dezelfde effecten als bij een hotstone massage.

 

Bij de volgende aandoeningen is het niet mogelijk een hotstone massage te laten doen:

–          Hoge bloeddruk
–          Hartaandoeningen
–          Zwangerschap
–          Trombose
–          Varices (spataderen)
–          Lokale ontstekingen
–          Koorts
–          Open wonden